Portada Marcs 2023 Política Eleccions Generals 2023
Botó que mostra/amaga menú lateral
Eleccions Generals 2023

ÚLTIMA HORA | Consulteu els resultats del 23J a Llavaneres, aquí.

A Llavaneres, per al 23J, hi haurà un únic col·legi electoral: el Pavelló Municipal d'Esports de l'avinguda de Sant Andreu. Més informació, aquí.

Es reforçarà el servei del bus C22 per afavorir la mobilitat dels electors cap a la zona esportiva. Consulteu-ne els horaris.

El 23 de juliol se celebren eleccions a les Corts Generals: Congrés i Senat. Hi poden votar tots els espanyols majors d'edat inscrits al cens electoral, tant si resideixen a l'Estat espanyol com a l'estranger.

Accediu al web del Ministeri de l'Interior per consultar tota la informació relativa a aquests comicis estatals.

Logotip

A Catalunya, dividida en quatre circumscripcions electorals, s'escullen un total de 48 diputats i diputades, i 16 senadors i senadores:

  • Barcelona: 32 diputats i 4 senadors
  • Girona: 6 diputats i 4 senadors
  • Lleida: 4 diputats i 4 senadors
  • Tarragona: 6 diputats i 4 senadors

A les eleccions al Congrés, es vota a una formació política, i s'escull la papereta de la candidatura corresponent (de color blanc). Per contra, a les eleccions al Senat, es vota a la persona i es trien 3, 2 o 1 candidats o candidates d'entre tots els candidats i candidates de les diferents formacions polítiques que figuren en una papereta única (de color sèpia).

 Vot per correu 

Des de la convocatòria de les eleccions i fins el 13 de juliol les persones que desitgin votar per correu ha d'enviar la sol·licitud de vot a l'Oficina del Cens Electoral.

La sol·licitud de vot per correu es pot fer:

  • Per via telemàtica, amb certificat electrònic reconegut, a través del web Correos.es.
  • Formulari de sol·licitud.
  • Presencialment, entregant personalment l'elector o electora l'imprès a qualsevol oficina de Correus. 

Més informació del tràmit, aquí.

 Vot per a catalans residents a l'estranger 

Els catalans residents a l'estranger que vulguin votar a les Eleccions Generals del 23J ho poden fer de diferents maneres, segons la situació en què es trobin. Trobareu més informació, aquí.

Informació relacionada

L'Ajuntament ampliarŕ la freqüčncia de pas de la línia C22 el proper diumenge 23 de juliol per faciliar l'accés al col·legi electoral, ubicat al Pavelló Municipal d'Esports

El consistori ha sol·licitat aquest canvi per evitar les altes temperatures que a l'estiu es poden arribar a assolir al pavelló antic

La segona força més votada va ser el PP, en uns comicis amb una participació 5,46 punts inferior al 2019
Diputació de Barcelona
^