Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 24.03.2016
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Can Caralt descobreix Ŕngel Badia Camps
L'exposició dedicada al pintor s'inaugura divendres 1 d'abril i es podrŕ visitar fins al 8 de maig

Pintura

El Museu de Llavaneres convida a conèixer la pintura d'Àngel Badia Camps (Puig-reig, 1929) de l'1 d'abril al 8 de maig. L'exposició s'inaugurarà el proper divendres 1 d'abril a dos quarts de vuit del vespre, a Can Caralt. S'hi reunirà un recull de treballs en els quals se sintetitza cronològicament la seva vida artística. Pintures i il·lustracions que mostraran al visitant el motiu pel qual Badia Camps ha estat un gran referent per a tants pintors.

Àngel Badia Camps (Puig-reig, 1929) ha estat un gran il·lustrador que va tenir la valentia de deixar els llapis que l’havien acompanyat des de la infantesa per agafar els pinzells. Va ingressar el 1950 a l'Escola Superior de Belles Arts de Barcelona i va començar a treballar principalment per a revistes romàntiques britàniques de l'editorial Fleetway. També va treballar per al mercat nòrdic a través de l'editorial Semic i als Estats Units. Aquests treballs van ser obtinguts a través d'agències de sindicació com ara Selecciones Ilustradas que van permetre treballar a nombrosos artistes de la seva generació en mercats molt més lucratius que l'espanyol d'aquella època. Si bé va realitzar algunes historietes, el seu treball va brillar principalment en la il·lustració de portades.

Resulta especialment notable el seu mestratge en el dibuix de la figura femenina, estilitzat i elegant, que ha influït en artistes posteriors. El seu treball s'ha comparat amb el de Jorge Longarón, dibuixant també de Selecciones Ilustradas. A Espanya va treballar principalment per a les editorials Bruguera i Ricart, va il·lustrar nombrosos llibres juvenils i infantils per a les editorials Molino, Afha i Planeta, i fins i tot àlbums de cromos com Hombres en Lucha. Va crear personatges humorístics, com Pilaropo.

Badia Camps va realitzar la seva primera exposició com a pintor el 1974 i des d'aleshores s'ha anat centrant en la seva tasca com a pintor artístic, àmbit en el qual és àmpliament reconegut. El seu estil és figuratiu, amb preferència pel nu i la figura humana i ocasionalment natures mortes i paisatges. Empra tant la tècnica de l'oli, com altres afins al dibuix. El 1979 va rebre la medalla d'or concedida per l'editorial Bastai-Verlag d'Alemanya i el 1981 el premi de la Cambra de Comerç de Barcelona. Des de 1987 ha exposat regularment a la Sala Parés de Barcelona i ha realitzat nombroses exposicions tant a Espanya com en altres països.

Més informació

Catàleg "Badia Camps"

Catàleg "Badia Camps"

Fitxer: Cata__768_leg_Badia_Camps_LOW.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 30
Mida: 1.41 MB

Cartell

Cartell

Fitxer: Cartell_Badia_Camps_LOW.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 172.81 kB

Diputació de Barcelona
^